Elämää akvaariosta

Smartgrow’n hyödyntämä kiertokasvatus on ennen kaikkea ruoantuotantomenetelmä — mutta akvaariokalat ovat myös verratonta hengenravintoa.

Kiertokasvatuksessa voi kasvattaa periaatteessa mitä tahansa makean veden kaloja, kunhan ne viihtyvät lämpötiloissa, jotka mahdollistavat myös kasveille ja bakteereille hyvät elinolosuhteet. Myös erilaisia rapuja ja simpukoita on mahdollista kasvattaa tällä menetelmällä.

Pienessä akvaariossa ei kuitenkaan ole mahdollista, eikä eettisesti oikein kasvattaa syöntikokoiseksi kasvavia lajeja. Monet akvaariokalat sopivat kiertokasvatukseen erittäin hyvin ja vaikka niitä ei voi ravinnoksi käyttää, niistä saa paljon silmäniloa ja niiden hoitaminen sekä kasvattaminen on mielekäs harrastus.

Koristeellisetkin kalat tuottavat luonnollisia ravinteita, joten niiden avulla voidaan kasvattaa kasveja ruoaksi tai koristeeksi, eikä ravinteet näin päädy rehevöittämään luontoa. Lisäksi kasvien kasvattaminen samassa ekosysteemissä tekee akvaariosta huomattavasti helppohoitoisemman.

Täällä
uiskentelemme
me

Esimerkkejä sisäpuutarhassamme uiskentelevista kaloista:
Rubiinibarbi

Rubiinibarbi

Pethia padamya

Rubiinibarbi tai Odessanbarbi on kotoisin Myanmarista, jossa sitä tavataan suurissa joissa. Rubiinibarbi on näyttävä, nopealiikkeinen ja kiltti parvikala. Koiras on naarasta värikkäämpi ja siinä on kirkkaan punaisia sävyjä. Rubiinibarbi kasvaa noin 6 cm pitkäksi ja voi elää jopa kymmenvuotiaaksi.

Tiikeribarbi

Tiikeribarbi

Puntius rhomboocellatus

Tämä värikäs ja eloisa parvikala on kotoisin Kaakkois-Aasiasta, tarkemmin Sumatralta ja Borneosta. Kaikkiruokainen ja ahne kala, joka voi syödä itsensä niin paksuksi, että se haittaa liikkumista. Tiikeribarbilla on maine muiden kalojen näykkijänä ja ahdistelijana, mutta maine ei ole täysin ansaittu, etenkin jos niiden oma parvi on riittävän suuri. Tiikeribarbi voi elää 10-vuotiaaksi ja kasvaa jopa 8 cm:n mittaiseksi.

Neontetra

Neontetra

Paracheirodon innesi

Neontetra on kenties maailman suosituin akvaariokala. Tämä värikäs, pieni ja rauhallinen parvikala on kotoisin Amazonin yläjuoksulta Etelä-Amerikasta. Luonnossa neontetra elää suurissa parvissa ja syö lähinnä pieniä hyönteisiä. Neontetra voi elää jopa 8-vuotiaaksi ja kasvaa noin 4 senttiseksi.

Smartgrow Solutions Oy
Vaakatie 3
00440 Helsinki